Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2010

Οι εκλογές τέλειωσαν, η επίθεση κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – εργοδοτών έχει ήδη αρχίσει
Κανένας μόνος και σκυφτός. Να μετατρέψουμε την αγανάκτηση και την οργή σε λαικους Αγώνες. Να ξαναπιάσουμε το νήμα των αγώνων
Η επίθεση που ξεκίνησε στις αρχές του χρόνου η ιερά συμμαχία κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ, εργοδοτών συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση.
Η «Τρόικα» κατέφθασε στην χώρα την επομένη των εκλογών για να επιβάλει νέα αντιλαϊκά μέτρα, νέο μνημόνιο.
Ουσιαστικός στόχος τους η μετατροπή των εργαζομένων σε συγχρόνους δουλοπάροικους.
  • Οι απολύσεις παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας αδιακρίτως σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Στον ιδιωτικό τομέα το βιώνουν ήδη, ενώ ετοιμάζονται χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο, με σημείο αιχμής τους δήμους και την εφαρμογή του Καλλικράτη
  • Οι συλλογικές συμβάσεις καταργούνται, αφήνοντας τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα έρμαια στις ορέξεις των εργοδοτών.
  • Οι εργασιακές σχέσεις ελαστικοποιούνται με άμεσο αποτέλεσμα την απώλεια του εισοδήματος και την κατάργηση της σταθερότητας της καθημερινής ζωής χιλιάδων εργαζομένων.
  • Συνεχίζεται η επέλαση στους μισθούς των εργαζομένων στο δημόσιο.
  • Το λαϊκό εισόδημα λεηλατείται μέσω της αύξησης των άμεσων και έμμεσων φόρων καθώς και την αύξηση του κόστους υπηρεσιών πρώτης ανάγκης (π.χ. αύξηση της τιμής των εισιτηρίων).
  • Τα νοσοκομεία του ΕΣΥ και το ΙΚΑ διαλύονται – καταργούνται δωρεάν παροχές στην υγεία και στην περίθαλψη.
  • Ο Καλλικράτης είναι το όχημα για την πλήρη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του δήμου, την εφαρμογή της φορολογικής επιδρομής, της μετατροπής του δημόσιου σχολείου σε σχολείου της αγοράς.
Στο νέο αυτό γύρο φτώχιας και εξαθλίωσης για τους εργαζόμενους οφείλουμε να δηλώσουμε παρών στο δρόμο του αγώνα, της αντίστασης, της ανυπακοής. Η απεργία στις 15 Δεκέμβρη που έχουν προκηρύξει οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και την προορίζουν σε «τουφεκιά στον αέρα» να γίνει δική μας υπόθεση. Να την μετατρέψουμε σε αφετηρία νέων λαϊκών αγώνων. Να καλέσουμε κάθε δύναμη αντίστασης σε κοινή δράση για την ανατροπή. Να συνεχίσουμε το γαϊτανάκι των αγώνων των λαών της Ευρώπης, των εκατομμύρια απεργών της Γαλλίας, Πορτογαλίας, Ιρλανδίας, Ιταλίας κ.α.
Να αναπτύξουμε πολύμορφες δράσεις, στους χώρους εργασίας μας, στη γειτονιά μας. Η μάχη πρέπει να δοθεί παντού.
 Όλοι στους δρόμους, όλοι στον αγώνα.
Όλοι στην απεργία στις 15 Δεκέμβρη 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου