Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2010

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΝΑΚΑΣΑΣ, 28 ΙΟΥΝΗ, 7μ.μ.


ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Δευτέρα 28/6 στις 7 και 30 στην πλατεία της Ανάκασας συζητάμε για την οργάνωση των αντιστάσεων στις γειτονιές
κάτω τα χέρια από την ασφάλιση
και τα εργασιακά δικαιώματα
ΤΡΙΤΗ 29 ΙΟΥΝΗ 
ΑΠΕΡΓΙΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ 11:00

Δυο μήνες μετά την υπογραφή του μνημονίου που υπέγραψε η κυβέρνηση και παρέδωσε το λαό και τη χώρα δεμένο χειροπόδαρα στην ΕΕ και το ΔΝΤ, η επίθεση στα δικαιώματα μας συνεχίζεται. Μέσα σε ένα ορυμαγδό αριθμολογίας και «επιχειρημάτων», προσπαθεί η κυβέρνηση και τα «παπαγαλάκια» της να μας πείσουν ν’ αποδεχθούμε την κατάργηση του δικαιώματος της ασφάλισης.
Αυτοί που δέχθηκαν τα χειρότερα μέτρα για το λαό διαπραγματεύονται δήθεν να μη μας έρθουν τα χειρότερα. Όμως η αλήθεια είναι ότι, θέλουν να τα ψηφίσουν όσο πιο αργά μέσα καλοκαίρι για να συναντήσουν τη μικρότερη δυνατή αντίσταση.
Παράλληλα έχει ανοιχτεί μια συζήτηση που προσπαθεί να «διασκεδάσει» την αντίδραση του λαού, προτείνοντας διάφορες «αδιέξοδες-ανέξοδες διεξόδους» για τα προβλήματα της οικονομίας, απ’ τις απειλές τον πρωθυπουργό για προκήρυξη πρόωρων εκλογών αν δεν ψηφιστεί το τερατούργημα στη βουλή, μέχρι την καλλιέργεια των φημών για χρεοκοπία της χώρας για την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, την παύση πληρωμών κ.λπ.
Μια συζήτηση που καλλιεργεί ακόμα περισσότερο την ανασφάλεια στο λαό ενισχύοντας τον ατομισμό και μεταφέροντας τη λύση των προβλημάτων σε τέτοιο επίπεδο που λαός δεν μπορεί να παρέμβει. Αναζητώντας την λύση των προβλημάτων του λαού μακριά από το λαό.
Ο αγώνας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας γίνεται με την αντιμετώπιση των ίδιων των επιθέσεων στα δικαιώματα . Η επιχειρούμενη επίθεση στα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα αποτελεί ξεθεμελίωμα των κατακτήσεων ενός ολοκλήρου αιώνα. Επιχειρούν να αναιρέσουν τις θεμέλια πάνω στα οποία γενιές εργαζομένων έχτισαν τη ζωή τους.
Οι κυριότερες διατάξεις του ασφαλιστικού και των μέτρων για τα εργασιακά:
  • Καταργείται ουσιαστικά η χρηματοδότηση από το κράτος της κοινωνικής ασφάλισης, περιορίζεται σε σύνταξη
  • πρόνοιας(βασική) και αυτή όχι εγγυημένη.
  • αυξάνονται τα όριο ηλικίας είτε με έμμεσο είτε με άμεσο τρόπο (σύνταξη στα 65 χρόνια). Οι γυναίκες το πρώτο και μεγάλο θύμα.
  • Επιμήκυνση των χρόνων εργασίας από 35 στα 40 χρόνια και βάλε. «Ποινή» σε όσους συνταξιοδοτούνται μεταξύ 60 και 65 ετών και ας έχουν συμπληρώσει 40 χρόνια. Μείωση των αποδοχών σύνταξης με τον υπολογισμό της στις αποδοχές όλου του εργασιακού βίου αντί της τελευταίας πενταετίας
  • Συρρίκνωση της λίστας των Βαρέων και ανθυγιεινών Επαγγελμάτων.
  • Χαρατσώνονται οι συντάξεις άνω των 1400 ευρώ από τον Αύγουστο.
  • Μετατρέπουν την γενιά των 700 ευρώ σε γενιά των 500 ευρώ.
  • Ελαχιστοποιούν της αποζημίωση σε περίπτωση απόλυσης.
  • Μεγαλώνουν το όρια των απολύσεων
  • Καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις.
Η μεγάλη κινητοποίηση του λαού στις 5 Μάη τρόμαξε την κυβέρνηση και το σύστημα. Τρόμαξε όμως και τη συμβιβασμένη συνδικαλιστική ηγεσία και ενώ η επίθεση βαθαίνει η απεργίες αραιώνουν. Ας επιβεβαιώσουμε το φόβο τους.
Η δύναμη μας βρίσκεται στην συλλογική διεκδίκηση και δράση.
Ο μόνος δρόμος για το λαό είναι η αυτοοργάνωση του στους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές.
ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ στους ΔΡΟΜΟΥΣ και στις ΑΠΕΡΓΙΕΣ!
ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΜΕΤΡΑ!
ΚΑΤΩ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ Ε.Ε. - ΕΞΩ ΤΟ Δ.Ν.Τ.
ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ!


Πρωτοβουλία Αγίων Αναργύρων ενάντια στα µέτρα
http://enantiastametra.blogspot.com/, e-mail: enantia.sta.metra@gmail.com
τηλ.: 6973 658471, 6944 453344, 6945 375101

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου