Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΜΑΗ !

ΝΑ ΝΕΚΡΩΣΕΙ Η ΧΩΡΑ, ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Ο πόλεμος που έχει κηρυχθεί στις δυνάμεις του μόχθου και της εργασίας από κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ συνεχίζεται αμείλικτος. Μετά τα βάρβαρα μέτρα μείωσης των μισθών, των συντάξεων, του φορολογικού, των εργασιακών σχέσεων, σειρά έχει τώρα η δημόσια κοινωνική ασφάλιση. Με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, κατεδαφίζονται και τα τελευταία εναπομείναντα ασφαλιστικά δικαιωμάτων των εργαζομένων. Δυστυχώς είναι μόνο η αρχή μιας και οι προβλέψεις του μνημονίου που συμφώνησαν κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ είναι ακόμα σκληρότερες.
 Οι βασικές ρυθμίσεις που προβλέπονται στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο είναι:
  • Καταργείται ουσιαστικά η χρηματοδότηση από το κράτος της κοινωνικής ασφάλισης, περιορίζεται σε σύνταξη πρόνοιας (βασική) και αυτή όχι εγγυημένη.
  • Αυξάνονται τα όρια ηλικίας είτε με έμμεσο είτε με άμεσο τρόπο (σύνταξη στα 65 χρόνια). Οι γυναίκες το πρώτο και μεγάλο θύμα.
  • Επιμήκυνση των χρόνων εργασίας από 35 στα 40 χρόνια και βάλε. «Ποινή» σε όσους συνταξιοδοτούνται μεταξύ 60 και 65 ετών και ας έχουν συμπληρώσει 40 χρόνια.
  • Μείωση των αποδοχών σύνταξης με τον υπολογισμό της στις αποδοχές όλου του εργασιακού βίου αντί της τελευταίας πενταετίας
  • Συρρίκνωση της λίστας των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων.
  • Χαρατσώνονται οι συντάξεις άνω των 1.400 € από τον Αύγουστο.
Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ κάτω από την πίεση των εργαζομένων κήρυξαν πανελλαδική γενική απεργία για την Πέμπτη, 20 Μάη 2010. Απαιτείται πανεργατικός συντονισμός, κοινή δράση όλων των εργαζομένων χωρίς συμβιβασμούς, χωρίς περιχαρακώσεις. για την ανάπτυξη της λαϊκών αγώνων, έτσι ώστε να μπορέσουμε να σταματήσουμε την αντιλαϊκή καταιγίδα ,
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.
Η αντίδραση μας πρέπει να μεγαλώσει. Ο μόνος που μπορεί να σταματήσει αυτή την αντιλαϊκή επιδρομή είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, ο ίδιος ο λαός. Τρόμαξαν με την μεγαλύτερη απεργιακή διαδήλωση της μεταπολίτευσης.
Συνεχίζοντας τον αγώνα μπορούμε να κάνουμε κάτι περισσότερο , μπορούμε ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!!
ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΑΧΗ ΝΑ ΤΗΝ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ! ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
ΞΕΣΗΚΩΝΟΜΑΣΤΕ, ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΑΣ.
Πρωτοβουλία Αγίων Αναργύρων
ενάντια στα μέτρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου