Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Πανεργατική Γενική Απεργία, 20 Μάη

Πλάνα από τη μεγάλη διαδήλωση της 20ης Μάη



Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΜΑΗ !

ΝΑ ΝΕΚΡΩΣΕΙ Η ΧΩΡΑ, ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Ο πόλεμος που έχει κηρυχθεί στις δυνάμεις του μόχθου και της εργασίας από κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ συνεχίζεται αμείλικτος. Μετά τα βάρβαρα μέτρα μείωσης των μισθών, των συντάξεων, του φορολογικού, των εργασιακών σχέσεων, σειρά έχει τώρα η δημόσια κοινωνική ασφάλιση. Με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, κατεδαφίζονται και τα τελευταία εναπομείναντα ασφαλιστικά δικαιωμάτων των εργαζομένων. Δυστυχώς είναι μόνο η αρχή μιας και οι προβλέψεις του μνημονίου που συμφώνησαν κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ είναι ακόμα σκληρότερες.
 Οι βασικές ρυθμίσεις που προβλέπονται στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο είναι:
  • Καταργείται ουσιαστικά η χρηματοδότηση από το κράτος της κοινωνικής ασφάλισης, περιορίζεται σε σύνταξη πρόνοιας (βασική) και αυτή όχι εγγυημένη.
  • Αυξάνονται τα όρια ηλικίας είτε με έμμεσο είτε με άμεσο τρόπο (σύνταξη στα 65 χρόνια). Οι γυναίκες το πρώτο και μεγάλο θύμα.
  • Επιμήκυνση των χρόνων εργασίας από 35 στα 40 χρόνια και βάλε. «Ποινή» σε όσους συνταξιοδοτούνται μεταξύ 60 και 65 ετών και ας έχουν συμπληρώσει 40 χρόνια.
  • Μείωση των αποδοχών σύνταξης με τον υπολογισμό της στις αποδοχές όλου του εργασιακού βίου αντί της τελευταίας πενταετίας
  • Συρρίκνωση της λίστας των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων.
  • Χαρατσώνονται οι συντάξεις άνω των 1.400 € από τον Αύγουστο.
Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ κάτω από την πίεση των εργαζομένων κήρυξαν πανελλαδική γενική απεργία για την Πέμπτη, 20 Μάη 2010. Απαιτείται πανεργατικός συντονισμός, κοινή δράση όλων των εργαζομένων χωρίς συμβιβασμούς, χωρίς περιχαρακώσεις. για την ανάπτυξη της λαϊκών αγώνων, έτσι ώστε να μπορέσουμε να σταματήσουμε την αντιλαϊκή καταιγίδα ,
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.
Η αντίδραση μας πρέπει να μεγαλώσει. Ο μόνος που μπορεί να σταματήσει αυτή την αντιλαϊκή επιδρομή είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, ο ίδιος ο λαός. Τρόμαξαν με την μεγαλύτερη απεργιακή διαδήλωση της μεταπολίτευσης.
Συνεχίζοντας τον αγώνα μπορούμε να κάνουμε κάτι περισσότερο , μπορούμε ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!!
ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΑΧΗ ΝΑ ΤΗΝ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ! ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
ΞΕΣΗΚΩΝΟΜΑΣΤΕ, ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΑΣ.
Πρωτοβουλία Αγίων Αναργύρων
ενάντια στα μέτρα

Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Τρίτη 11 Μάη 7 μ.μ. συγκέντρωση μνήμης

Διοργανώνεται από το Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων έξω από το υποκατάστημα της Marfin στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχει πορεία στη βουλή.
Με ανακοινώσεις τους στηρίζουν και συμμετέχουν το Δίκτυο Συνδικαλιστών ΣΥΡΙΖΑ και η Αυτόνομη Παρέμβαση.



Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα – Πέμπτη, 6/5, στις 6 μμ

Μετά τη μεγαλύτερη διαδήλωση που έγινε μετά την πτώση της χούντας, συνεχίζουμε...
ΟΛΟΙ στο συλλαλητήριο - περικύκλωση της Βουλής, ώρα 6 μ.μ.

Καταγγέλουμε τους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας των τριών εργαζομένων στη Μαρφίν.
Αυτοί "πρέπει να αναζητηθούν στην ασκούμενη πολιτική, στην επιχειρησιακή στάση της αστυνομίας αλλά και στις Διοικήσεις των Τραπεζών που με την εκβιαστική τους πρακτική εμποδίζουν τη συμμετοχή των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις και με την ανευθυνότητά τους δεν λαμβάνουν έγκαιρα όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, για να προστατευθούν οι ανθρώπινες ζωές των εργαζομένων και των πολιτών στα τραπεζικά καταστήματα, που αποτελούν γνώριμους και διαχρονικούς στόχους σε όλη την διαδρομή που ακολουθούν κάθε φορά οι εργατικές πορείες και οι διαδηλώσεις. Σοβαρότατες πολιτικές ευθύνες έχει και η κυβέρνηση η οποία όπως φαίνεται δεν υπολόγισε το μέγεθος και την έκταση των συνεπειών που έχουν για την ελληνική κοινωνία και τους πολίτες οι αποφάσεις της που αφορούν στην οικονομική παράδοση της χώρας μας στην τρόικα του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ΕΚΤ, αλλά και στις διαχρονικές απαιτήσεις του ντόπιου κεφαλαίου" Από ανακοίνωση ΟΤΟΕ

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Λαϊκός ξεσηκωμός ΤΩΡΑ

ΟΛΟΙ στο ΜΟΥΣΕΙΟ, 10:30
Πανεργατική Γενική Απεργία, 5 Μάη 2010

Μάχη διαρκείας με κλιμάκωση

Ένας κρίσιμος σταθμός στην πάλη των εργαζόμενων ενάντια στο σφαγείο κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ αποτελεί η Γενική Απεργία της Τετάρτης 5 Μάη σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
Σταθμός για μαζική ανυπακοή στην πολιτική του εργασιακού μεσαίωνα, στην κλιμάκωση που απαιτείται τώρα, μετά και την ανακοίνωση των νέων μέτρων σφαγής των εργατικών αναγκών και δικαιωμάτων.
Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων, καλεί τους εργαζόμενους, τους νέους, τους άνεργους «Να μετατρέψουν την γενική απεργία της 5ης Μάη σε μέρα μάχης των εργαζομένων και του λαού ενάντια στο «Πρόγραμμα Σταθερότητας», την ΕΕ και το ΔΝΤ, τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης. Απευθυνόμαστε σε όλες τις δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος, τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις ομοσπονδίες, τα σωματεία που είναι ενταγμένα στο ΠΑΜΕ να βαδίσουμε μαζί στον ενωτικό, ταξικό δρόμο της αντίστασης. Να απομονώσουμε τη γραφειοκρατική πλειοψηφία της ΓΣΕΕ να πάρουμε οριστικό διαζύγιο από την υποταγή και τη συναίνεση στην πολιτική της κυβέρνησης και των εργοδοτών.
Να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας σε όλους τους κλάδους που κινητοποιούνται και μπαίνουν σε δρόμο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων: να στηρίξουμε τις κινητοποιήσεις των ναυτεργατών, των εκπαιδευτικών, της υγείας, των ΟΤΑ και των εργαζόμενων στις μεταφορές. Η αλληλεγγύη είναι η δύναμή μας.
Να στηρίξουμε πολύμορφες κινητοποιήσεις και προσπάθειες αγωνιστικής δράσης, δημιουργία επιτροπών αγώνα σε όλη την Ελλάδα, απευθυνόμενοι σε μαζικούς φορείς και σωματεία.»
Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων καλεί την Τετάρτη 5 Μάη σε απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων στο Μουσείο, στις 10.30 π.μ.

Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Τα ευρωπαϊκά κινήματα στο πλευρό των Ελλήνων εργαζόμενων

Από το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ κατέφθασε στα εισερχόμενα το παρακάτω αλληλέγγυο δελτίο τυπου:
Τα ευρωπαϊκά κινήματα στο πλευρό των Ελλήνων εργαζόμενων
Η Τετάρτη 5 Μάη δεν θα είναι μόνο ημέρα γενικής απεργίας στην Ελλάδα, αλλά και διεθνής μέρα αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους Έλληνες εργαζόμενους. Ήδη συνδικάτα και κινήματα απ’ όλον τον κόσμο καταδικάζουν τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα που επιβάλλουν ΔΝΤ, ΕΕ και κυβέρνηση. Όσο περνάει ο χρόνος και η κρίση του χρέους εξαπλώνεται σε Πορτογαλία και Ισπανία, αποδεικνύεται αυτό που από την πρώτη στιγμή είχε τονιστεί τόσο από το αντιπαγκοσμιοποιητικό κίνημα όσο και από προοδευτικούς οικονομολόγους: Η Ελληνική κρίση είναι αναπόσπαστο κομμάτι της παγκόσμιας κρίσης υπερυσσώρευσης και της χρεοκοπίας του νεοφιλελεύθερου χρηματιστικού καπιταλισμού. Η διεθνιστική αλληλεγγύης και η συμπαράταξη των εργαζομένων στην Ευρώπη και τον κόσμο είναι πιο αναγκαία από ποτέ.

Στις 5 Μάη καλούνται συγκεντρώσεις:

Στη Βιένη μπροστά στην Ελληνική πρεσβεία.
Στο Μπιλμπάο μπροστά στο Ελληνικό προξενείο
Στο Λονδίνο μπροστά στην Ελληνική πρεσβεία.
Στο Παρίσι μπροστά στην αντιπροσωπεία της ΕΕ.
Στο Βερολίνο μπροστά στην Καγκελαρία.
Στη Βουδαπέστη μπροστά στην Ελληνική πρεσβεία.
Στις Βρυξέλλες μπροστά από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Επίσης, με πρωτοβουλία διεθνών αλληλέγγυων έχει ανοίξει στο Facebook σελίδα με τίτλο: “Can’t pay, Won’t pay: Solidarity with the people of Greece” (Δεν μπορώ να πληρώσω, δεν θα πληρώσω: Αλληλεγγύη με τον Ελληνικό λαό). Ήδη στις πρώτες ώρες λειτουργίας της έχει δεχτεί εκατοντάδες μηνύματα συμπαράστασης απ’ όλον τον κόσμο.


Στις 5 Μάη όλες-οι στους δρόμους-Αυτά τα μέτρα δεν πρέπει να περάσουν

Το Συντονιστικό Αθήνας του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ

ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Βίντεο από διαδήλωση του Κόμματος της Αριστεράς, που έγινε στις 28 Απριλίου στο Παρίσι..

Εικόνες από συγκεντρώσεις 1 Μάη 2010

Πλάνα από τις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις της πρωτομαγιάς που δεν έπαιξαν σε κανένα ΜΜΕ


Πλάνα από την ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση πρωτοβάθμιων σωματείων